Mindennapi luxus

5 ízletes tea tipp téli napokra

A hideg téli estéken mi is melegíthetné át szívünket-lelkünket jobban, mint egy finom forró tea, aminek különleges illata és íze a hangulatunkat is feldobja? Házilag is könnyedén elkészíthető teaötletek következnek a zimankós téli napokra, melyekkel garantáltan ünneppé varázsolhatod a hétköznapokat is!

  1. Gyömbér és citrusfélék

Ha igazán arra vágysz, hogy minden porcikádat átmelegítse egy zamatos ital, a gyömbér alapú, vagy gyömbérrel ízesített tea kiváló választás. Gyógyító, vírusölő hatása a téli megfázás megelőzésére is tökéletes megoldás. Erősíti az immunrendszert és gyulladás- és fájdalomcsillapító hatása sem elhanyagolható szempont. Ma már nem csak szárított por formában, hanem frissen is sok helyen beszerezhető. Hámozz meg egy kis darabot és vágj 4-5 vékony szeletet a teádba! Önmagában leforrázva is fogyasztható, enyhén csípős ízvilágához tökéletes társítás pár csepp citrom, narancs vagy mandarin.

  1. Csipkebogyótea

A csipkebogyó az egyik legjobb C-vitaminforrás, ebből a szempontból jócskán megelőzi a citrusféléket. A piros bogyó nem más, mint a vadrózsa tűzpiros termése. A piros bogyókból a leghatásosabb ital meglepő módon nem forrázással, hanem hideg áztatással nyerhető, így ugyanis nem vész el az értékes C-vitamin tartalom, míg forrázással igen. Önts 4-6 szem szárított bogyóra hideg vizet, és hagyd ázni nagyjából egy éjszakán át. Másnap egy picit felmelegítve már kész is a C-vitamin mellett A-, K- és B2 -vitaminban is gazdag téli ital.

  1. Erdei gyümölcsök teával

Fokozd a teázás élvezetét igazi erdei gyümölcsökkel! Ugyan télen csak mirelit formában szerezhetjük be a nyári piros gyümölcsöket, de nincs is annál kellemesebb meglepetés, ha a forró tea elfogyasztása után a bögre aljából az átmelegedett puha gyümölcsöket is kikanalazhatjuk. A fagyasztott gyümölcsöket melegítsd fel, mielőtt a teához adod, így nem fogják lehűteni azt. Gyakorlatilag bármilyen fekete alapteával kiválóan kombinálható ez az ötlet, de fokozhatod az ízhatást, ha gyümölcsös ízesítésű maga a tea is.

  1. Hársfatea mézzel

A hársfavirág édes illata minden nyáron elvarázsol és nem csak engem, de a méhecskéket is. A hársfából készül az egyik legfinomabb méz, de a szárított virágból finom és egészséges forró italt is készíthetünk. Az egyik legfontosabb természetes orvosságként tartják számon, flavonoidokban gazdag, melyhez antibakteriális és immunerősítő hatás társul. A belőle készített forró ital mézzel ízesítve a legfinomabb.

  1. Fahéj, szegfűszeg és egy csepp rum

A karácsonyi vásárok klasszikus kísérői a forralt bor, vagy a krampampuli. Ha nem akarsz az elkészítésükkel bajlódni, egy finom teát is könnyen kiegészíthetsz ezeknek a melengető italoknak az alkotóelemeivel. Adj a teádhoz főzéskor fahéjat, néhány szem szegfűszeget és koronázd meg az egészet egy csepp igazi rummal, a garantáltan vidám téli estéért!

 

Címkék: , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!